Produkter för ipa yeast (7)

ÖL ENZYMER - DESATASE

ÖL ENZYMER - DESATASE

DESATASE är en amylolytisk beredning (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolas) som katalyserar hydrolysen av alfa-1,6-bindningar i amylopektin, vilket möjliggör högre maltosutbyten i kombination med maltogena amylaser. SYFTE Att öka maltens diastatiska kraft genom att förstärka den inhemska ß-amylasens verkan. Att öka fermenterbarheten hos vört (uppenbar avtagande gräns). Cirka 25% av den totala kolhydraten i vörten är ofermenterbar. Tillsatsen av Desatase i kombination med maltogena amylaser som Maltosylase till fermentorn omvandlar de ofermenterbara dextrinerna till maltos, som i sin tur fermenteras till alkohol, vilket ger en uppenbar avtagning högre än 100% utan förlust av smakfullhet eller skumhållning. Vid samma alkoholkoncentration som en normalt avtagande öl kommer den super-avtagande ölen att ha krävt 25% mindre råmaterial. Se Avtagning Modulation. TEMPERATUR Optimalt 55-60°C. De enzymatiska komponenterna inaktiveras i öl (pH 4,2)...
PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - CALCIDE 34

PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - CALCIDE 34

KALCIUMKLORID CALCIDE 34 är en livsmedelsklassad produkt som presenteras i flytande form för att underlätta användningen och innehåller mer än 34 % ren CaCl2. Denna produkt kännetecknas av ett lågt innehåll av järn (Fe), bly (Pb) och koppar (Cu) vilket uppfyller normerna i den europeiska farmakopén och de aktuella kraven för att minimera kemisk oxidation under mäskning och kokning av vört samt för att förbättra ölets lagringsbeständighet. URSPRUNG Belgien (CBS). ANVÄNDNING För användning inom livsmedels- och dryckestillverkning. EGENSKAPER Formel CaCl 2 Molekylvikt (anhydrat) 111 Specifik vikt ±1,33 kg/l GARANTIER Produkten uppfyller FAO/WHO JECFA och FOOD CHEMICAL CODEX rekommenderade specifikationer för livsmedelsklassade tillsatser. CaCl 2 Mg och alkalisk salter Mg As F Tungmetaller (som Pb) Fe Cu Pb Sulfater Nej Ba, och Al ≥ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ 340 8 0.05 0.04 15 2 2 1 0.25 50 g/kg g/kg g/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg FÖRPACKNING 1000 kg behållare eller i bulk tankbilar.
PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - LIQUAMYL-T

PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - LIQUAMYL-T

LIQUAMYL-T är en termostabil flytande alfa-amylas som arbetar vid höga temperaturer (90-100°C). Den termostabila flytande alfa-amylasen är idealisk för att flytande små granuler av stärkelse (från ris, majs, korn, vete, ...) under kokningen av "maischar" samt under kokningen av hela mäsk, vilket ger högre vörtfiltreringsutbyten, högre extraktutbyten och ljusare vörtar. Den stärkelse som flytande av LIQUAMYL-T är idealiskt förberedd för att producera höga nivåer av maltos när den försockras med malt, Maltosylase eller Sorgamyl för sorgumstärkelse. TEMPERATUR Optimal 90-100°C. pH EFFEKT Optimal pH mellan 4,5 och 6,5. SYFTEN Att snabbt flytande gelatiniserad stärkelse av alla ursprung genom att arbeta vid hög temperatur. Att förbereda stärkelse för vidare försockring med malt, Maltosylase eller Sorgamyl vilket möjliggör att nå högre nivåer av maltos. Att förbättra vörtfiltreringsutbytet när oflytande stärkelse är involverad i vörtfiltreringsproblem. Att nå högre extraktutbyten och ljusare vörtar. ANVÄNDNING...
MÄRKE FINAL TOUCH - ÖLBREWING - KB-MIX-2S-RÖD-Kernel

MÄRKE FINAL TOUCH - ÖLBREWING - KB-MIX-2S-RÖD-Kernel

KB-MIX-2S-RED-Kernel är en varumärkesproducent som kan tillsättas till en standardbasöl med låg bitterhet (10-12 EBU) som ett unikt krav för att få en körsbärsöl (krieköl-liknande) med en smak och arom nära de främsta kommersiella belgiska kriekölen, med en dubbel sötma från steviaextrakt och några körsbärskärnnoter. KB-MIX-2S-RED-Kernel är en blandning av selektiva CO2-extrakt av kryddor, vegetabiliska eteriska oljor som erhållits genom kallpressning och koncentrerade fruktjuicer. Denna välbalanserade blandning har utformats för att ge ölen den typiska kriekölssmaken och aromen. Denna smak erhålls traditionellt genom maceration av "griottes"-körsbär i lambicöl (ung Gueuze-öl). Alla komponenter i blandningen är livsmedelsklassade 100% naturliga och har inte varit i kontakt med något lösningsmedel förutom CO2, som har GRAS-status (generellt erkänt som säkert för livsmedelsproduktion av FDA) och som avdunstar helt efter extraktionen. FÖRDELAR Hög...
PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - PF-MIX-HOP

PRODUKTDATASHEETS - ÖLBREWING - PF-MIX-HOP

PF-MIX-HOP är en välbalanserad blandning av kryddor och humleessenser som har utformats för att ge fräschör och fyllighet till ölen. Koncentrationen av kryddornas essentiella oljor har beräknats ligga över detektionsgränsen men alltid under identifieringströskeln för att modulera fylligheten utan att i grunden förändra ölets genuina smak eller arom. Humleessenserna tillför fräschör till ölen och kan hjälpa till att dölja flera ålderssmaker. PF-MIX-HOP ger fyllighet och kropp till öl och låga alkoholhaltiga öl. Alla komponenter i blandningen är livsmedelsklassade 100% naturliga och har inte varit i kontakt med något lösningsmedel förutom CO2, som har GRAS-status (generellt erkänt som säkert för livsmedelsproduktion av FDA) och som avdunstar helt efter extraktionen. FÖRDELAR Ger fyllighet och kropp till öl och låga alkoholhaltiga öl. Ger fräschör och viss humlearom. Hög produktionsflexibilitet eftersom varumärkeskarakteriseringen kommer in...
PRODUKTBLAD - ÖLBREWING - KB-MIX

PRODUKTBLAD - ÖLBREWING - KB-MIX

KB-MIX är en varumärkesproducent som läggs till en standardbasöl med låg bitterhet (10-12 EBU) som ett unikt krav för att få en körsbärsöl (krieköl-liknande) med en smak och doft nära de främsta kommersiella belgiska kriekölen. KB-MIX är en blandning av kryddor, selektiva CO2-extrakt, vegetabiliska eteriska oljor som erhållits genom kallpressning och koncentrerade fruktjuicer. Denna välbalanserade blandning har utformats för att ge ölen den typiska kriekölens smak och doft. Denna smak erhålls traditionellt genom maceration av "griottes"-körsbär i lambicöl (ung Gueuze-öl). Alla komponenter i blandningen är livsmedelsklassade, 100% naturliga och har inte varit i kontakt med något lösningsmedel förutom CO2, som har GRAS-status (generellt erkänt som säkert för livsmedelsproduktion av FDA) och som avdunstar helt efter extraktionen. FÖRDELAR Hög produktionsflexibilitet eftersom varumärkeskarakteriseringen kommer i det senaste steget av processen. Inget behöver ändras i...
MÄRKE FINAL TOUCH - ÖLBREWING - WB-MIX

MÄRKE FINAL TOUCH - ÖLBREWING - WB-MIX

WB-MIX är en varumärkesprodukt som läggs till en standardbasöl med låg bitterhet (10-12 EBU) som ett unikt krav för att få en vit öl med en smak och arom som ligger nära de främsta kommersiella belgiska vita ölen. WB-MIX är en blandning av kryddor, selektiva CO2-extrakt och vegetabiliska eteriska oljor som erhållits genom kallpressning och emulgerats i vatten. Denna välbalanserade blandning har utformats för att ge ölen den typiska vita ölsmaken. Denna smak erhålls traditionellt genom att tillsätta flera kryddor i kokkärlet och genom vissa typiska metaboliter som produceras av speciella jäststammar för vit öl. Liknande föreningar till dessa typiska metaboliter finns också i några av de specifika kryddorna som ingår i WB-MIX. Alla komponenter i blandningen är livsmedelsklassade, 100% naturliga och har inte varit i kontakt med något lösningsmedel förutom CO2, som har GRAS-status (generellt erkänt som säkert för livsmedelsproduktion av FDA) och som avdunstar helt efter extraktionen...